ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ή ΦΟΙΝΙΚΙΑ





ΥΛΙΚΑ:                                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΛΑΔΙ                                               1,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ                                             1,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ                          1,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΜΕΛΙ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΝΙΑΚ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 κ.γ. ΣΟΔΑ
1/2 κ.γ. ΚΑΝΕΛΑ
1/2 κ.γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
7,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:      

Σβήνουμε με τη σόδα τον χυμό πορτοκάλι. Ρίχνουμε με όποια σειρά θέλουμε τα υλικά μας. Ανακατεύουμε ωσότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε τα μελομακάρονα για περίπου μισή ώρα στους 150 ή 170 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε τα υλικά και το αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα κρύα μελομακάρονα και τα αφήνουμε να ρουφήξουν. *** Μπορούμε να κάνουμε και το ανάποδο δηλαδή σε ζεστά μελομακάρονα να ρίξουμε κρύο σιρόπι*** Μετά από λίγο τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε πάλι να ρουφήξουν. Τέλος αφού τα μελομακάρονα ρουφήξουν το σιρόπι και κρυώσουν πασπαλίζουμε το τριμμένο καρύδι. 
 
(Βοηθητικά, Σε βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=yJRs3f4UjMw)

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!



Πηγήhttps://www.facebook.com/glykagiaerga... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!