Οι πιο τέλειες καριόκες
ΥΛΙΚΑ:(για περίπου 40 κομμάτια)
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ μαργαρίνη
450 γρ πτι-μπερ αλεσμένα ή κουλουράκια που μας έχουν μείνει
500 γρ καρύδια χοντροκομμένα
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 φλυτζάνι του καφέ και λίγο παραπάνω Λικέρ Σοκολάτα
1 βανίλλια
4-5 κουβερτούρες των 200 γρ για την επικάλυψη
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ μαργαρίνη
450 γρ πτι-μπερ αλεσμένα ή κουλουράκια που μας έχουν μείνει
500 γρ καρύδια χοντροκομμένα
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 φλυτζάνι του καφέ και λίγο παραπάνω Λικέρ Σοκολάτα
1 βανίλλια
4-5 κουβερτούρες των 200 γρ για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τ'αυγά και την άχνη μέχρι ν' αφρατέψουν.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το κακάο, το καρύδι, τα μπισκότα ή τα κουλουράκια αλεσμένα, τη βανίλλια και το Λικέρ Σοκολάτα απ'τις Γεύσεις απ'τον Παράδεισο by Alexia και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πλάθονται. Στη συνέχεια φτιάχνουμε 4 ρολλά και τυλίγουμε το καθένα με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1½ ώρα. Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα τοποθετούμε στη συντήρηση.
Λιώνουμε τις 2 πρώτες κουβερτούρες σε μπεν-μαρι για να είναι ρευστή η σοκολάτα, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βγάζουμε το 1ο ρολλό και το κόβουμε σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου μ'ένα μαχαίρι.
Βουτάμε τις καριόκες στη κουβερτούρα κατά προτίμηση 2-2 κομμάτια και αφού έχουμε στρώσει στον πάγκο μας 1 λαδόκολλα τις ακουμπάμε εκεί για να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τις τυλίξουμε όμορφα σε αλουμινόχαρτο...
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τ'αυγά και την άχνη μέχρι ν' αφρατέψουν.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το κακάο, το καρύδι, τα μπισκότα ή τα κουλουράκια αλεσμένα, τη βανίλλια και το Λικέρ Σοκολάτα απ'τις Γεύσεις απ'τον Παράδεισο by Alexia και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πλάθονται. Στη συνέχεια φτιάχνουμε 4 ρολλά και τυλίγουμε το καθένα με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1½ ώρα. Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα τοποθετούμε στη συντήρηση.
Λιώνουμε τις 2 πρώτες κουβερτούρες σε μπεν-μαρι για να είναι ρευστή η σοκολάτα, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βγάζουμε το 1ο ρολλό και το κόβουμε σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου μ'ένα μαχαίρι.
Βουτάμε τις καριόκες στη κουβερτούρα κατά προτίμηση 2-2 κομμάτια και αφού έχουμε στρώσει στον πάγκο μας 1 λαδόκολλα τις ακουμπάμε εκεί για να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τις τυλίξουμε όμορφα σε αλουμινόχαρτο...
Καλή επιτυχία...
Πηγή: https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF-by-Alexia-1518704451713065/
Ψάχνω τόσο καιρό να βρω ωραία συνταγή για καριόκες και μόλις τώρα βρήκα αυτή την υπέροχη συνταγή που έχει μέσα τα Λικέρ που φτιάχνω με τα χεράκια μου. Ευχαριστώ πολύ που τα λατρεμένα μου Λικεράκια έδωσαν μια έξτρα γεύση στην υπέροχη συνταγή σας... Θα χαρώ πολύ να δω τα Λικεράκια μου και σε άλλες συνταγές σας... Οι Γεύσεις απ'τον Παράδεισο by Alexia παντα στη διάθεσή σας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λικεράκια σας είναι υπέροχα!