Μπιφτέκια με κινόα
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Vegan μπιφτέκια με κινόα και κριτσίνια λαχανικών
Υλικά:
1 κούπα κινόα
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κούπα μαιντανό
1 κ.σ. βεγκέτα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1-2 κ.γ. μείγμα για ψητά
4 κ.σ. κοφτές φρυγανιά ή όσο πάρει
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε την κινόα. Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι με 3-4 κούπες νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε την κινόα την αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15 λεπτά. Τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και βάζουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε 3 κούπες νερό, λίγο αλάτι και βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει και να λασπώσει. Το σουρώνουμε και βάζουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και το ρυζι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανατακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα πατάμε να πλατύνουν, τα βουτάμε σε τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε πάρα πολύ λίγο λάδι.
1 κούπα κινόα
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κούπα μαιντανό
1 κ.σ. βεγκέτα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1-2 κ.γ. μείγμα για ψητά
4 κ.σ. κοφτές φρυγανιά ή όσο πάρει
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε την κινόα. Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι με 3-4 κούπες νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε την κινόα την αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15 λεπτά. Τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και βάζουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε 3 κούπες νερό, λίγο αλάτι και βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει και να λασπώσει. Το σουρώνουμε και βάζουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και το ρυζι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανατακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα πατάμε να πλατύνουν, τα βουτάμε σε τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε πάρα πολύ λίγο λάδι.
-------
στα κριτσίνια όλα με το μάτι... αλεύρι, λαχανικά στο μούλτι (ντομάτα, μανιτάρια πάπρικα και αλάτι) νερό όσο πάρει. ζυμώνουμε, πλάθουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά
Πηγη: FB/Louise Papa
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου