ΚΑΧΚ - Αιγυπτιακοί Κουραμπιέδες Γεμιστοί με Χουρμά.

Η θεία η Νίνα έκανε τα πιο νόστιμα “κάχκ” που έχω ποτέ δοκιμάσει.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας αυτήν την πολύτιμη συνταγή που έκανε η μητέρα μου και που κάνω κι εγώ. Κάντε τα και θα με θυμηθείτε.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό Αλεύρι μαλακό (Μήλοι Αγ.Γεωργίου Νο2)
- 1/2 κιλό βούτυρο baladi/γάλακτος
- 1 κιλό χουρμάδες μαύρους
- 2 φακελάκια μαγιά διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα φρέσκο
- σουσάμι κατά βούληση, περίπου 1,5-2 φακελάκια
- ‘Αχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζω καλά το αλεύρι να μην έχει γρομπαλάκια
Προσθέτω το βούτυρο που έχουμε λιώσει
Προσθέτω την μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό γάλα
Προσθέτω το βούτυρο που έχουμε λιώσει
Προσθέτω την μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό γάλα
Παίρνω λίγο-λίγο το αλεύρι από τα πλάγια και γεμίζω την τρύπα. Ζυμώνω καλά.
‘Εως ότου ετοιμάσω τις χουρμάδες το αφήνω καλά σκεπασμένο.
‘Εως ότου ετοιμάσω τις χουρμάδες το αφήνω καλά σκεπασμένο.
ΓΕΜΙΣΗ
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις χουρμάδες που έχουμε μουλιάσει(εάν είναι ξερές) σε λίγο χλιαρό νερό. (προσοχή να μην είναι πολύ ξερές. Διαλέξετε όσο γίνεται πιο μαλακές. Με πολύ λίγο χλιαρό νερό τις πολτοποιούμε καλά στο blender (προσοχή μην πέσει πολύ νερό. )
Βάζω τον πολτό στο τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο και το σουσάμι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Κάνω μπαλίτσες, τις ανοίγω και προσθέτω λίγο από τον πολτό. Κλείνω και πιέζω με το δάχτυλο στο κέντρο . Με ένα πιρουνάκι κάνω σχήματα στο πλάι η με ένα ξυλάκι κάνω τρυπίτσες.
Βάζω τον πολτό στο τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο και το σουσάμι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Κάνω μπαλίτσες, τις ανοίγω και προσθέτω λίγο από τον πολτό. Κλείνω και πιέζω με το δάχτυλο στο κέντρο . Με ένα πιρουνάκι κάνω σχήματα στο πλάι η με ένα ξυλάκι κάνω τρυπίτσες.
ΦΟΥΡΝΟΣ
Τοποθετώ σε λαδόκολλα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 30-50 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Δεν πρέπει να ροδίσουν. Αφήνω να κρυώσουν καλά και ραντίζω (εάν θέλω) με ροδόνερο και κατόπιν ζάχαρη άχνη.
Δεν πρέπει να ροδίσουν. Αφήνω να κρυώσουν καλά και ραντίζω (εάν θέλω) με ροδόνερο και κατόπιν ζάχαρη άχνη.
Πηγή: https://anamniseisaigyptou.wordpress.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%87%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου