ΜΗΛΟΤΟΥΡΤΑ




Υλικα
4 αυγα
125 γρ.βουτυρο
1 κουταλακι μπεικιν παουντερ
2 φλυτζανια ζαχαρη
1 φλυτζανι αλευρι που φουσκωνει μονο του
1250 γρ. μηλα
500 γρ. σαντιγυ
αμυγδαλα καβουρδισμενα
Εκτελεση
Καθαριζουμε και τριβουμε τα μηλα στον τριφτη του κρεμμυδιου,τους ριχνουμε το 1 φλυτζανι ζαχαρη και τα ανακατευουμε.
Λιωνουμε το βουτυρο στο ταψι, ριχνουμε μεσα τα μηλα,ανακατευουμε και στρωνουμε καλα [ σε ταψι Νο 30].
Χτυπαμε σε ενα μπολ τα ασπραδια μαρεγκα. 
Σε αλλο μπολ χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη και προσθετουμε εναλλαξ τη μαρεγκα και το αλευρι με το μπεικιν παουντερ.
Το προσθετουμε στο μειγμα των μηλων και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40-50 λεπτα. 
Οταν κρυωσει το αναποδογυριζουμε σε πιατελα και το βαζουμε στο ψυγειο.
Αφου κρυωσει καλα το καλυπτουμε με τη σαντιγυ και πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα.
Καλη επιτυχια!!!!!


Πηγή: FB/Bάσω Παπαδοπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!