Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Αρωματικά - Μπαχαρικά(για αναλογία 5 φλιτζανιών)
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Αρωματικά - Μπαχαρικά(για αναλογία 5 φλιτζανιών)
- 2 ξύλα κανέλας
- 3 κεφάλια γαρυφαλλο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα μετράμε και ρίχνουμε ίσα φλιτζάνια σπόρους ροδιού, κονιάκ και ζάχαρη. Βάζουμε και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Ανάβουμε το μάτι, ανακατεύουμε και μόλις ξεκινήσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Ανάβουμε το μάτι, ανακατεύουμε και μόλις ξεκινήσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφήνουμε όλα τα υλικά όπως έχουν μέσα στην κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε για 24 ώρες.
- Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά από χαρτί από το καφέ φίλτρου.
- Τοποθετούμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια. Το λικέρ είναι έτοιμο για να το πιούμε.
- Τοποθετούμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια. Το λικέρ είναι έτοιμο για να το πιούμε.
Extra tips
- Εγώ δεν το προτιμώ τόσο γλυκό όσο το δίνει η αρχική συνταγή, για αυτό και σε 5 φλιτζάνια σπόρους ροδιού βάζω τέσσερα φλιτζάνια ζάχαρη!
- Διατηρείται στο ψυγείο πάνω από ένα χρόνο, εγγυημένα και δοκιμασμένα!
- Εγώ δεν το προτιμώ τόσο γλυκό όσο το δίνει η αρχική συνταγή, για αυτό και σε 5 φλιτζάνια σπόρους ροδιού βάζω τέσσερα φλιτζάνια ζάχαρη!
- Διατηρείται στο ψυγείο πάνω από ένα χρόνο, εγγυημένα και δοκιμασμένα!
Καλή απόλαυση!
Πηγή: http://www.neraideskaidrakoi.gr/2016/11/liquer-rodi.html?m=1
Αυτή την συνταγή την φτιάχνω αλλά βάζω και δύο ή τρία φυλλαράκια αρμπαρόριζα και η γεύση σε απογειώνει
ΑπάντησηΔιαγραφή