Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!

Υλικά

  -      1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  -  1 φλιτζάνι κονιάκ
  -  1 φλιτζάνι ζάχαρη

Αρωματικά - Μπαχαρικά(για αναλογία 5 φλιτζανιών)

  -      2 ξύλα κανέλας
  -  3 κεφάλια γαρυφαλλο



Εκτέλεση

-  Σε μια κατσαρόλα μετράμε και ρίχνουμε ίσα φλιτζάνια σπόρους ροδιού, κονιάκ και ζάχαρη. Βάζουμε και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.  

- Ανάβουμε το μάτι, ανακατεύουμε και μόλις ξεκινήσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

-  Αφήνουμε όλα τα υλικά όπως έχουν μέσα στην κατσαρόλα.

-  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε για 24 ώρες.

-  Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά από χαρτί από το καφέ φίλτρου.

- Τοποθετούμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια. Το λικέρ είναι έτοιμο για να το πιούμε.


Extra tips

- Εγώ δεν το προτιμώ τόσο γλυκό όσο το δίνει η αρχική συνταγή, για αυτό και σε 5 φλιτζάνια σπόρους ροδιού  βάζω τέσσερα φλιτζάνια ζάχαρη!
- Διατηρείται στο ψυγείο πάνω από ένα χρόνο, εγγυημένα και δοκιμασμένα!
 Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.neraideskaidrakoi.gr/2016/11/liquer-rodi.html?m=1

Σχόλια

  1. Αυτή την συνταγή την φτιάχνω αλλά βάζω και δύο ή τρία φυλλαράκια αρμπαρόριζα και η γεύση σε απογειώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)