Ριγκατόνι με ψητές ντομάτες και ρικόττα
Υλικά
1,5 κιλά ντομάτες αμπέλου (pomodoro)
4 σκελίδες σκόρδο, μη αποφλοιωμένες
3 φύλλα δάφνης
5 κλωναράκια θυμάρι
Μια βουτιά ξίδι από κόκκινο κρασί
400 g σκληρά ριγκατόνι
80 g τυρί ρικότα (εγώ παρμεζάνα)
Ένα μικρό ματσάκι βασιλικό (προαιρετικά)
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Βάλτε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Σκορπίστε πάνω από τις ντομάτες σκελίδες σκόρδο, κλαδάκια θυμάρι και φύλλα δάφνης.
Στη συνέχεια, μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι οι φλοιοί της ντομάτας να μαυρίσουν λιγάκι και να ξεκολλούν. Αφήστε τις ντομάτες να κρυώσουν για ένα λεπτό ή δύο. Βγάλτε τα κοτσάνια.
Τοποθετήστε τις σε ένα τηγάνι με ξίδι από κόκκινο κρασί και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Λυώστε τες με ένα κουτάλι και σιγοβράστε για 15 λεπτά, μέχρι να έχετε μια παχιά, φράουλοκόκκινη σάλτσα, με μια σχεδόν κρεμώδη υφή.
Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αποστραγγίστε, διατηρώντας ένα φλιτζάνι του μαγειρεμένου νερού.
Προσθέστε τη σάλτσα με ελάχιστο από το νερό για να χαλαρώσει ή καλλίτερα χωρίς καθόλου νερό (ό,τι προτιμάτε καλλίτερα).
Ραντίστε με μια καλή πρέζα ελαιόλαδου και σερβίρετε με τριμμένο ανθότυρο και, αν θέλετε διάσπαρτα φύλλα βασιλικού.
Πηγή: Jamie O
http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/rigatoni-with-roasted-tomatoes-ricotta-salata/

4 σκελίδες σκόρδο, μη αποφλοιωμένες
3 φύλλα δάφνης
5 κλωναράκια θυμάρι
Μια βουτιά ξίδι από κόκκινο κρασί
400 g σκληρά ριγκατόνι
80 g τυρί ρικότα (εγώ παρμεζάνα)
Ένα μικρό ματσάκι βασιλικό (προαιρετικά)
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Βάλτε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Σκορπίστε πάνω από τις ντομάτες σκελίδες σκόρδο, κλαδάκια θυμάρι και φύλλα δάφνης.
Στη συνέχεια, μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι οι φλοιοί της ντομάτας να μαυρίσουν λιγάκι και να ξεκολλούν. Αφήστε τις ντομάτες να κρυώσουν για ένα λεπτό ή δύο. Βγάλτε τα κοτσάνια.
Τοποθετήστε τις σε ένα τηγάνι με ξίδι από κόκκινο κρασί και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Λυώστε τες με ένα κουτάλι και σιγοβράστε για 15 λεπτά, μέχρι να έχετε μια παχιά, φράουλοκόκκινη σάλτσα, με μια σχεδόν κρεμώδη υφή.
Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αποστραγγίστε, διατηρώντας ένα φλιτζάνι του μαγειρεμένου νερού.
Προσθέστε τη σάλτσα με ελάχιστο από το νερό για να χαλαρώσει ή καλλίτερα χωρίς καθόλου νερό (ό,τι προτιμάτε καλλίτερα).
Ραντίστε με μια καλή πρέζα ελαιόλαδου και σερβίρετε με τριμμένο ανθότυρο και, αν θέλετε διάσπαρτα φύλλα βασιλικού.
Πηγή: Jamie O
http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/rigatoni-with-roasted-tomatoes-ricotta-salata/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου