Το Χριστουγεννιάτικο Πρώτο Πιάτο μου (1/2) ΡΟΣΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 1 κίτρινη κολοκύθα
- 1 κολοκύθι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 μικρές ώριμες ντομάτες (ή 16 ντοματίνια)
- χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ξύδι βαλσάμικο 18 χρόνων
- 2 μπάλες τυριού μοτσαρέλλα
Μέθοδος
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
Κόψτε τις μελιτζάνες, κίτρινη κολοκύθα, κολοκυθάκια σε δίσκους 1,3 εκατοστών, σταυρωτά. Τα τοποθετούμε σε ένα μόνο στρώμα σε λαδόκολλα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα με τα χέρια σας να πάνε παντού.
Σημείωση: Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε δύο τηγάνια για να ψήσετε όλα τα λαχανικά, ανάλογα με το μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε περισσότερο ελαιόλαδο. Οι ντομάτες αφήνουν ένα σωρό υγρό, οπότε είναι καλύτερο να τις ψήσετε ξεχωριστά.
Τοποθετήστε τα λαχανικά πάνω σε λαδόκολλα και βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αφαιρέστε τα λαχανικά από το φούρνο όταν είναι ελαφριά και μαλακά. Οι ντομάτες πρέπει να συρρικνωμένες σε μέγεθος. Βάλτε τα στο πιάτο ζεστά, ή τα αφήνεται να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Στοιβάξετε τα λαχανικά σε πιάτα σερβιρίσματος, εναλλάσσοντας κάθε τύπο έτσι ώστε να έχετε 2 φέτες μελιτζάνας, 2 φέτες κολοκυθάκια, 2 φέτες κίτρινο σκουός, 1 ντομάτα (ή 4 ντοματίνια) και 1 πράσινο κρεμμύδι ανά πιάτο. Κόβουμε τις μπάλλες τυριού Burrata στο μισό και τοποθετούμε ένα μισό στη στοίβα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Περιχύνουμε το πιάτο με ξύδι μπαλσάμικο.
Πηγή: http://loveandduckfat.com/burrata-cheese-roasted-vegetable-stack-meatless-mondays/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου