Το Χριστουγεννιάτικο Πρώτο Πιάτο μου (2/2) ΤΥΛΙΧΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Συστατικά

1/2 κιλό σπαράγγια (περ. 20 κοτσάνια)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
10 λεπτές φέτες προσούτο, κομμένο σε φέτες στη μέση κατά μήκος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος

Ζεστάνετε το φούρνο για ψήσιμο, με ένα ράφι 15 εκατοστά κάτω από το θερμαντικό στοιχείο.

Τοποθετήστε τα σπαράγγια σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Μετακινήστε τα σε ένα πιάτο.

Ξεκινώντας ακριβώς κάτω από το κεφάλι του σπαραγγιού, τυλίξτε μία από τις φέτες προσούτο, σπειροειδώς γύρω από το σπαράγγια προς το κάτω μέρος του κορμού. Τοποθετήστε στο ταψί. Συνεχίστε με όλα τα σπαράγγια μέχρι να τα καλύψετε όλα. Προσπαθήστε να μην συνωστίζονται στο φύλλο ψησίματος.

Ψήστε για 3-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρά. Αναποδογυρίστε τα με λαβίδες και ψήστε για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίστε τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι πριν από το σερβίρισμα.

Πηγή: http://loveandduckfat.com/asparagus-wrapped-prosciutto/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!