Ενα μπουτι χοιρινο χωρις τη πετσα αλλα με το λιπος. Αφαιρω προσεκτικα το κοκκαλο και εχω δυο μεγαλα κομματια κρεας. Το πλενω με κρασι, το σκουπιζω και ετοιμαζω ενα μιγμα μπαχαρικων με: Γλυκανισο, κολιανδρο, δενδρολιβανο, μπαχαρι, πιπερι . Με αυτο κανω μασαζ στο κρεας. Σε μια λεκανη βαζω μια σχαρα, αλατιζω το κρεας απ΄ολες τις μεριες καλα, βαζω το ενα κομματι διπλα στο αλλο και τα σκεπαζω εντελως με αλατι, τοποθετω στο ψυγειο κι ελεγχω να αφαιρω τα υγρα του κρεατος. Σε 20 μερες το βγαζω, το ξεπλενω, στεγνωνω, το καθαριζω γυρω γυρω και αλοιφω καθε κομματι καλα με μιγμα αλοιφη απο: χοιρινο λιπος, πιπερι και ρυζαλευρο . Το τοποθετω παλι στο ψυγειο σε λαδοκολλα και ελεγχω: αν χρειαστει αλοιφη, οταν στεγνωσει πασπαλιζω ρυζαλευρο και το ξεχναω για μηνες. Περιπου στους 6 μηνες ειναι ετοιμο...Εγω το αφηνω περισσοτερο..... Μας αρεσε πολυ!... Πηγή: Kateri na Zagr /Facebook ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου