ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΙΑ
ΖΥΜΗ:Το ζυμάρι για το φύλλο πού άνοιξα για τα καλιτσουνακια που βλέπετε πάνω.. λίγο αλεύρι περίπου δυο χούφτες (το παραγγέλνω στον φούρνο και μου το φέρνει). λίγο αλάτι, λίγο λάδι λίγη τσικουδιά και νερό.Αυτη την φορά το ζυμάρι μου ηταν λίγο μαλακό. Στο άνοιγμα το αλευρώνουμε πολύ για να μην κολήσει στο ξυλίκι. Το αλευρώνουμε κάθε φορά!. Κάνοντας το ζυμάρι με αυτά τα υλικά λίγο μαλακό πετυχαίνουμε να γίνουν φουσκάλες όπως στα ξεροτήγανα! Γίνονται πάρα πολύ ωραία και τραγανά! Ειναι τα καλιτσουνάκια που βλέπετε στην φωτογραφία στο τέλος, τηγανισμένα την ώρα που τα έκανα! Ολόφρεσκα!!!
ΥΛΙΚΑ:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου