ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ FALAFEL (Συνταγή)
ΥΛΙΚΑ
1/2 πακέτο ρεβίθια1/2 “ μικρά κουκιά1 μεγάλο κρεμμύδι½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό1/2 “ “ κόλιανδρο φρέσκο2,5 κουταλάκια κοφτά κύμινο1 “ “ κόλιανδρο1 “ “ αλάτι η αν προτιμάτε και λιγότερο1/2 “ “ μαγειρική σόδα και άλλο 1/2 που θα το βάλετε ακριβώς πριν τις τηγανίσετε 1 “ “ καυτερή πάπρικα η και γλυκιά αν προτιμάτε5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Μουλιάζω από βραδύς τα ρεβίθια και τα κουκιά.2) Το πρωί τα σουρώνω καλά... 3) Δεν παραλείπω να ξεφλουδίσω τα κουκιά γιατί έχουν σκληρή φλούδα4) Τα βάζω ΟΛΑ στο μπλέντερ (κόλιανδρο, μαϊντανό κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα κλπ...)5) Χτυπώ καλά να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός αλλά να μην λιώσει τελείως6) Αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα7) Όταν το βγάλω από το ψυγείο, προσθέτω και το άλλο μισό κουταλάκι σόδα και το ανακατεύω καλά (μπορείτε να προσθέσετε και μπαχάρι)
7) Παίρνω μικρές μπαλίτσες και τηγανίζω (βρέχοντας κάπου κάπου τα χέρια μου) σε καυτό λάδι.
Γεμίζουμε ζεστές πιττούλες , προσθέτοντας κομματάκια ντομάτας, κρεμμύδι, μαρούλι,ταχίνι και τουρσιά.7) Παίρνω μικρές μπαλίτσες και τηγανίζω (βρέχοντας κάπου κάπου τα χέρια μου) σε καυτό λάδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
=================
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου