ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ (ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙΟΥ)
Υλικά
12 λεμόνια (μόνο τις φλούδες, χωρίς το λευκό εσωτερικά)
1 λίτρο βότκα ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
1 λίτρο νερό (ή λιγότερο για πιο δυνατό λικέρ)
700-800 γραμμ. ζάχαρη.
1 λίτρο βότκα ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
1 λίτρο νερό (ή λιγότερο για πιο δυνατό λικέρ)
700-800 γραμμ. ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο περίπου 3 λίτρων, τις φλούδες του λεμονιού στεγνές και περιχύνουμε με την βότκα ή το τσίπουρο. Κλείνουμε καλά το καπάκι και το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 1 μήνα,.
Μετά την πάροδο του 1 μήνα ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη, το βράζουμε μόνο για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Κατόπιν, αναμιγνύουμε το σιρόπι με το μίγμα λεμονιού - τσίπουρου και αφήνουμε στο βάζο άλλον 1 μήνα!!!
Τότε, χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του καφέ κι ένα σουρωτήρι, φιλτράρουμε το λικέρ με υπομονή και πολύ προσεκτικά και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια!!!
Σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
--
Εάν θέλουμε, κρατάμε τις φλούδες που έχουν απομείνει στην κατάψυξη κι έχουμε φυσικό αρωματικό για τα γλυκάκια μας!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου