Σπιτικό Μηλόξυδο

Οταν τρωμε τα μηλα, τις φλουδες και το εσωτερικο τους που δεν τρωμε τα αφηνομε σε ενα πιατο για δυο τρεις μερες να μαραθουν.

Παιρνομε μια γυαλινη κανατα, βαζομε μεσα νερο μεχρι την μεση, βαζομε μεσα τις φλουδες, την σκεπαζομε με ενα τουλι, την βαζομε σε μερος σκοτεινο (οχι μεσα σε ντουλαπι) και αφηνομε για εναν μηνα .

Κοιταζομε καθε τοσο να δουμε οτι εχει σχηματιστει πανω ενας αφρος (αυτη ειναι η ζυμωση που γινεται) χωρις να κουναμε την κανατα.

Οσο περισσοτερο το αφηνομε τοσο πιο δυνατο γινεται.
Στην φωτογραφια το ενα ξυδι ειναι απο κοκκινα μηλα και το αλλο το μεγαλο απο πρασινα.




Πηγή: FB/Κυρία Giota Zafiropoulou 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!