ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αναλογίες οξύαλμης:
1 Λίτρο νερό,
(80 - 100) γρ. αλάτι (ή 8 ως 10 κοφτές κ.σ. αλάτι) και
10 γρ. (ή μία κοφτή κ.σ.) κιτρικό οξύ (ξυνό).
1ος τρόπος:
Χωρίς να χαράξουμε τις ελιές, τις βάζουμε ολόκληρες στην άλμη.
Είναι βρώσιμες (τρώγονται) μετά από 7-8 μήνες.
2ος τρόπος:
Χαράζεις τις ελιές.
Τις βάζεις σε νερό για δέκα μέρες (ή και περισσότερο, αν δεν σου αρέσει να πικρίζουν λίγο, π.χ. 12, 14 μέρες).
Αλλάζεις το νερό τους κάθε δεύτερη μέρα.
Στη συνέχεια, τις βάζεις στην άλμη.
Προσθέτεις μία λεπτή στρώση ελαιόλαδου και σε περίπου 10 μέρες οι ελιές είναι έτοιμες.
Καλή Επιτυχία!!!
--
Υ.Γ. Μία πολύ καλή μελέτη για κάθε τύπο ελιάς υπάρχει εδώ: http://diktamos1.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2065.html
--
1 Λίτρο νερό,
(80 - 100) γρ. αλάτι (ή 8 ως 10 κοφτές κ.σ. αλάτι) και
10 γρ. (ή μία κοφτή κ.σ.) κιτρικό οξύ (ξυνό).
1ος τρόπος:
Χωρίς να χαράξουμε τις ελιές, τις βάζουμε ολόκληρες στην άλμη.
Είναι βρώσιμες (τρώγονται) μετά από 7-8 μήνες.
2ος τρόπος:
Χαράζεις τις ελιές.
Τις βάζεις σε νερό για δέκα μέρες (ή και περισσότερο, αν δεν σου αρέσει να πικρίζουν λίγο, π.χ. 12, 14 μέρες).
Αλλάζεις το νερό τους κάθε δεύτερη μέρα.
Στη συνέχεια, τις βάζεις στην άλμη.
Προσθέτεις μία λεπτή στρώση ελαιόλαδου και σε περίπου 10 μέρες οι ελιές είναι έτοιμες.
Καλή Επιτυχία!!!
--
Υ.Γ. Μία πολύ καλή μελέτη για κάθε τύπο ελιάς υπάρχει εδώ: http://diktamos1.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2065.html
--
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου