Για ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Υλικά: 360 γραμμ. μαστίχα 700 γραμμ. βιολογικό ηλιέλαιο 10 γραμμ. βιταμίνη Ε Εκτέλεση: Χρησιμοποίησα βιολογικό ηλιέλαιο επειδή είναι πιο ελαφρύ σαν υφή αλλά και επειδή θα το χρησιμοποιήσω σε καλλυντικές κρέμες, συσφιγκτικούς ορούς κ.λ.π. Αν το χρησιμοποιούσα για την παρασκευή κηραλοιφών θα έβαζα βιολογικό ελαιόλαδο! Και πάλι τονίζω ότι είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω μαστιχέλαιο!!! Χρειαζόμαστε ένα βάζο αποστειρωμένο που να χωράει 700 γραμμ. λάδι και 120 γραμμ. μαστίχα και να μένει ένα δάχτυλο κενό μέχρι το καπάκι! Βάζουμε στο βάζο τα υλικά μας, έχουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε το τρίποδο της χύτρας, από πάνω το καλάθι της χύτρας και ακουμπάμε το βάζο με το λάδι και την μαστίχα! Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να μην ακουμπάει το κάτω μέρος του καλαθιού! Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 1 και αφήνουμε 4 ώρες!!! Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου 1 24ωρο!!! Την επομένη, ανοίγουμε το βάζο, προσθέτουμε 120 γραμμ. μαστίχα, ξανακλείνουμε και το...
Ενα μπουτι χοιρινο χωρις τη πετσα αλλα με το λιπος. Αφαιρω προσεκτικα το κοκκαλο και εχω δυο μεγαλα κομματια κρεας. Το πλενω με κρασι, το σκουπιζω και ετοιμαζω ενα μιγμα μπαχαρικων με: Γλυκανισο, κολιανδρο, δενδρολιβανο, μπαχαρι, πιπερι . Με αυτο κανω μασαζ στο κρεας. Σε μια λεκανη βαζω μια σχαρα, αλατιζω το κρεας απ΄ολες τις μεριες καλα, βαζω το ενα κομματι διπλα στο αλλο και τα σκεπαζω εντελως με αλατι, τοποθετω στο ψυγειο κι ελεγχω να αφαιρω τα υγρα του κρεατος. Σε 20 μερες το βγαζω, το ξεπλενω, στεγνωνω, το καθαριζω γυρω γυρω και αλοιφω καθε κομματι καλα με μιγμα αλοιφη απο: χοιρινο λιπος, πιπερι και ρυζαλευρο . Το τοποθετω παλι στο ψυγειο σε λαδοκολλα και ελεγχω: αν χρειαστει αλοιφη, οταν στεγνωσει πασπαλιζω ρυζαλευρο και το ξεχναω για μηνες. Περιπου στους 6 μηνες ειναι ετοιμο...Εγω το αφηνω περισσοτερο..... Μας αρεσε πολυ!... Πηγή: Kateri na Zagr /Facebook ...
Υλικά - 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού - 1 φλιτζάνι κονιάκ - 1 φλιτζάνι ζάχαρη Αρωματικά - Μπαχαρικά (για αναλογία 5 φλιτζανιών) - 2 ξύλα κανέλας - 3 κεφάλια γαρυφαλλο Εκτέλεση - Σε μια κατσαρόλα μετράμε και ρίχνουμε ίσα φλιτζάνια σπόρους ροδιού, κονιάκ και ζάχαρη. Βάζουμε και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. - Ανάβουμε το μάτι, ανακατεύουμε και μόλις ξεκινήσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. - Αφήνουμε όλα τα υλικά όπως έχουν μέσα στην κατσαρόλα. - Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε για 24 ώρες. - Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά από χαρτί από το καφέ φίλτρου. - Τοποθετούμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια. Το λικέρ είναι έτοιμο για να το πιούμε. Extra tips - Εγώ δεν το προτιμώ τόσο γλυκό όσο το δίνει η αρχική συνταγή, για αυτό και σε 5 φλ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου