ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ
Βγάζουμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο.
Στη συνέχεια, αρχίζει η διαδικασία ξεπικρίσματος με την καθημερινή αλλαγή νερού, για μία εβδομάδα.
Κατόπιν, γεμίζονται με αμύγδαλο ή κόκκινη πιπεριά,
τοποθετούνται σε βάζα και συμπληρώνονται με άλμη (*δες πιο κάτω).
Δοκιμάζουμε μετά από λίγες μέρες και, όταν είναι έτοιμες κατά το γούστο μας, χύνουμε την άλμη και συμπληρώνουμε με νεράκι και λάδι που θα τις καλύψει.
Άρμη:
Βράζουμε ίσα μέρη νερού με ξύδι, μαζί με μία κουταλιά αλάτι ανά κιλό υγρού. Όταν κρυώσει το μίγμα, είναι έτοιμο για τα βάζα.
Από συνταγή διαδικτυακής φίλης,
της Βάσως Π..
Στη συνέχεια, αρχίζει η διαδικασία ξεπικρίσματος με την καθημερινή αλλαγή νερού, για μία εβδομάδα.
Κατόπιν, γεμίζονται με αμύγδαλο ή κόκκινη πιπεριά,
τοποθετούνται σε βάζα και συμπληρώνονται με άλμη (*δες πιο κάτω).
Δοκιμάζουμε μετά από λίγες μέρες και, όταν είναι έτοιμες κατά το γούστο μας, χύνουμε την άλμη και συμπληρώνουμε με νεράκι και λάδι που θα τις καλύψει.
Άρμη:
Βράζουμε ίσα μέρη νερού με ξύδι, μαζί με μία κουταλιά αλάτι ανά κιλό υγρού. Όταν κρυώσει το μίγμα, είναι έτοιμο για τα βάζα.
Από συνταγή διαδικτυακής φίλης,
της Βάσως Π..
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου