Μπακαλιάρος τηγανητός...
25η Μαρτίου... Για τον παραδοσιακό τηγανητό μπακαλιάρο ξεκινήστε δυό μέρες πριν να τον βαφτίσετε, να του αλλάξετε νερό την πρώτη μέρα πριν κοιμηθείτε και, την 24η το λιγότερο άλλες 5-6 φορές ! Και όταν λέμε αλλαγή νερού, σημαίνει πλύσιμο του μπακαλιάρου και του σκεύους ! Επίσης, για να μη μαλακώσει πολύ το ψάρι, βάλτε το με το νερό σε τάπερ στο ψυγείο και μετά από κάθε αλλαγή νερού, ξανά στο ψυγείο !
Ανήμερα της 25ης, όταν φτιάξετε το κουρκούτι, δοκιμάστε το ψάρι και αν χρειάζεται, βάλτε λίγο αλάτι στο χυλό ! Επίσης, βάλτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγα μυρωδικά ... θυμάρι, ρίγανη και αφήστε το χυλό για μια ώρα στο ψυγείο πριν το τηγάνισμα, ώστε να ενεργοποιηθεί η γλουτένη του αλευριού και να στέκεται πάνω στο μπακαλιάρο, να κάνει μια λεπτή μυρωδάτη κρούστα !
Για 1 κιλό μπακαλιάρο, φτιάξτε το κουρκούτι με ... 500ml μπύρα, 300γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γραμ. κορν φλάουερ, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη, 1κ.γ. ρίγανη, 1κ.γ. θυμάρι, πιπέρι !
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, ανακατέψτε το ελαφρά (αν είναι πολύ σφιχτό αραιώστε με λίγο νερό) και με ένα πιρούνι βουτάτε μέσα το μπακαλιάρο, τον στραγγίζετε λίγο και μπλουμ στο καυτό σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο !
Υ.Γ. Όσο κουρκούτι περισσέψει, μπορείτε να τηγανίσετε κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, φέτες ψωμί, αλλά το καλύτερο είναι ανθάκια κουνουπίδι ... γίνονται εκπληκτικά τραγανά !
Καλή επιτυχία και καλή σκορδαλιά !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου