Σκονη ντοματας [καρυκευμα]
Χρησιμοποιουμε τις φλουδες απο τις ντοματες που ξεφλουδισαμε για να φτιαξουμε πελτε.
Αν εχουν κομματια απο τη σαρκα της ντοματας, τις στιβουμε για να φυγουν τα υγρα, τις αλατιζουμε [αν μας αρεσουν τα πικαντικα μπορουμε να προσθεσουμε και πιπερια] τις σκεπαζουμε με τουλι και τις βαζουμε στον ηλιο .
Οταν ξεραθουν τελειως τις χτυπαμε στο μπλεντερ παρα πολυ καλα να γινουν σκονη .

Διατηρουμε τη σκονη σε βαζα που κλεινουν αεροστεγως για να μην χαλασει.
Μπορουμε να στεγνωσουμε τις φλουδες και στο φουρνο, σε χαμηλη θερμοκρασια, στον αερα, οχι στις αντιστασεις για να μην καουν.

Χρησιμοποειτε στα ψητα, στο γουβετσι, στα κρακερακια και τα κριτσινια [πριν τα ψησουμε, για να κολλησει επανω τους], στις σαλατες, ακομα και στις τηγανητες πατατες και τα αυγα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου