ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ :
1 μετρια πατατα
2 μεγαλα κρεμμυδια
σελινο
1 αυγο
4-5 λεμονια
αλατι/πιπερι
λαδι
1 κ.γ. μουσταρδα
ψαρια μικροσωμα 150 με 400 γρ το καθενα
Επειδη το `ψαρια για σουπα ` καταλαβαινω ειναι σχετικο
η ιδανικη σουπα συμφωνα με τον μπαμπα γινετα με τα εξη ψαρια:
1-2 μουγκρακια
1-2 χανακια η καπονια
1 δρακαινα η σκορπινα
-η δρακαινα εχει λιγο φαι λογο τα πολλα κοκκαλακια της αλλα δινει σημαντικη πινελια στη γευση της σουπας ενω η κοκκινη σκορπινα εχει αντιθετη αναλογια
- ( μαυρη σκορπινα η ιδανικοτερη).
2 μεγαλα κρεμμυδια
σελινο
1 αυγο
4-5 λεμονια
αλατι/πιπερι
λαδι
1 κ.γ. μουσταρδα
ψαρια μικροσωμα 150 με 400 γρ το καθενα
Επειδη το `ψαρια για σουπα ` καταλαβαινω ειναι σχετικο
η ιδανικη σουπα συμφωνα με τον μπαμπα γινετα με τα εξη ψαρια:
1-2 μουγκρακια
1-2 χανακια η καπονια
1 δρακαινα η σκορπινα
-η δρακαινα εχει λιγο φαι λογο τα πολλα κοκκαλακια της αλλα δινει σημαντικη πινελια στη γευση της σουπας ενω η κοκκινη σκορπινα εχει αντιθετη αναλογια
- ( μαυρη σκορπινα η ιδανικοτερη).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
~ καθαριζουμε κ πλενουμε την πατατα το κρεμμυδι . και το σελινο
~ καθαριζουμε προσεκτικα τα ψαρια στις δρακαινες . . σκορπινες αφαιρουμετα αγκαθια στο κεφαλι του . . ψαριου χωρις να ερθει σε επαφη το χερι μας, διοτι εχει δηλητηριο
~ καθαριζουμε προσεκτικα τα ψαρια στις δρακαινες . . σκορπινες αφαιρουμετα αγκαθια στο κεφαλι του . . ψαριου χωρις να ερθει σε επαφη το χερι μας, διοτι εχει δηλητηριο
Αφου εχουμε ολοκληρωσει το πρωτο σταδιο της προετοιμασιας γεμιζουμε μια μεγαλη κατσαρολα με νερο και βαζουμε τα ψαρια την πατατα (ολοκληρη οχι τεμαχισμενη) τα κρεμμυδια (ολοκληρα)
το σελινο (ακοπο) αλατι/πιπερι το λαδι και τα αφηνουμε να βρασουν σε μεγαλη θερμοκρασια
το σελινο (ακοπο) αλατι/πιπερι το λαδι και τα αφηνουμε να βρασουν σε μεγαλη θερμοκρασια
Μολις αρχισει να κοχλαζει η σουπα χαμηλωνουμε λιγο την φωτια και σκεπαζουμε προσεκτικα χρονος μαγειρεματος 25-27 λεπτα αναλογα την κουζινα προσπαθουμε να μην λιωσουν τα ψαρια
στο βρασιμο.
στο βρασιμο.
Μολις τελειωσει το βρασιμο αφαιρουμε προσεχτικα τα ψαρια την πατατα το σελινο κ το κρεμμυδι σε μια πιατελα και αυγοκοβουμε την σουπα ριχνοντας κ το λεμονι (1μιση με 2 στιμμενα )
Στην πιατελα με τα ψαρια φτιαχνουμε ενα μειγμα λαδολεμονου
Για το λαδολεμονο
λαδι-λεμονι-αλατι/πιπερι/ριγανι-και 1 κ.γ. μουσταρδα ανακατευουμε
και περιχυνουμε τα ψαρια
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
λαδι-λεμονι-αλατι/πιπερι/ριγανι-και 1 κ.γ. μουσταρδα ανακατευουμε
και περιχυνουμε τα ψαρια
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου