Φασολάκια Τουρσί !

Τώρα που τα φρέσκα φασολάκια υπάρχουν σε αφθονία, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε τουρσιά όπως ακριβώς έκαναν και οι νοικοκυρές στον Πόντο για να έχουν καλοκαιρινά λαχανικά το χειμώνα. 















ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια φρέσκα (τσαουλιά ή μπαρμπούνια)
3 φλ. ξίδι
1 κεφάλι σκόρδο
καυτερές πιπεριές (όσες θέλετε)
3 κ.σ. αλάτι χοντρό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό να ζεματιστούν για 10-15΄. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Αφού κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε μεγάλο γυάλινο βάζο. Ρίχνουμε μέσα στο βάζο τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες και τις καυτερές πιπεριές. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως κόλιανδρο, σέλινο κτλ.
Συμπληρώνουμε με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει το αλάτι και το ξίδι και κλείνουμε καλά. Αφήνουμε το βάζο στο ψυγείο για 24 ώρες πριν τα καταναλώσουμε. 

Διατηρούνται για 2-3 μήνες στο ψυγείο.
Με ανάλογο τρόπο παρασκευάζονται και άλλα λαχανικά όπως: Πράσινες ντομάτες, πιπεριές,μελιτζάνες.



Πηγή: FB/Eυαγγελία Πέτσα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!