Κρακερακια




Υλικα
280 γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
160 ml νερο
55 γρ ελαιολαδο1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη
1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι
1 αυγο χτυπημενο για το αλειμμα η' εναλλακτικα λιγο ελαιολαδο
Για το πασπαλισμα
χοντρο αλατι
υλικα της επιλογης μας [σπορους,μπαχαρικα,βοτανα ,μυρωδικα,τυρια]

Εκτελεση
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους .
Σ ενα μπολ ανακατευουμε το αλευρι ,το μπεικιν ,τη ζαχαρη και το αλατι.Σχηματιζουμε στη μεση μια λακουβιτσα και ριχνουμε μεσα το νερο και το λαδι.Ανακατευουμε λιγο στην αρχη μ ενα πηρουνι και στη συνεχεια ζυμωνουμε λιγο με τα χερια μεχρι ν απορροφηθουν τα υγρα και να ''δεσει '' η ζυμη .
Χωριζουμε τη ζυμη σε δυο ισα μερη . Ανοιγουμε καθε κομματι ζυμης με τον πλαστη σε λεπτο φυλλο αλευρωνοντας για να μην κολλαει.Κοβουμε καθε φυλλο σε τετραγωνα κομματια χρησιμοποιωντας εναν κοφτη ζυμης η' σε σχεδια που θελουμε με κουπ πατ.
Μεταφερουμε τα κρακερ σε λαμαρινα στρωμμενη με λαδοκολλα και με μια οδοντογλυφιδα κανουμε τρυπες στην επιφανεια τους.Αλειφουμε με το αυγο η' το λαδι και πασπαλιζουμε με ελαχιστο αλατι και τα υλικα της αρεσκειας μας.
Ψηνουμε για 12 -15 λεπτα μεχρι να παρουν χρυσαφι χρωμα.Τα ξεφουρνιζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν.Τα διατηρουμε σε γυαλινο βαζο η' μεταλλικο κουτι μπισκοτων που κλεινει αεροστεγως.
[ οι τρυπες δεν ειναι μονο για διακοσμηση αλλα βοηθουν να διαφευγει ο ατμος κατα το ψησιμο και να ψηθουν καλα τα κρακερ]


Πηγή: FB/ Bάσω Παπαδοπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!