Κόκκινη φακή με κύμινο
·
500 γρ. κόκκινη φακή
·
8 κ.σ. καλό ελαιόλαδο
·
1 καροτο σε λεπτες φετες
·
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή λεπτες φετες
·
Ελαχιστο σκορδο (1/4 σκελιδας)
·
3 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
·
2 κ.γ. κουρκουμας
·
2 κ.γ, κίμινο
·
1 κ.γ. καρυ
·
1 κ.γ. παπρικα
·
Σταγονες λεμόνι
·
8 φλιτζάνια νερό (6 αν τη θελετε πολύ παχυρρευστη)
·
αλάτι και πιπέρι
·
κρουτόνια για το σερβίρισμα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
·
Καθαρισμα κ καλο πλυσιμο της φακης (3 φορες)
·
Όλα τα μπαχαρικα στην κατσαρολα (μετρια φωτια) με
λαδι, κρεμμυδι, φρεσκο καροτακι να τσιγαριστουν. Ανακατεμα μεχρι να σκουρηνουν.
Αρωματα Ανατολης.
·
Προσθετουμε τις φακες και, μολις παρει βραση η φακη
κλεινουμε το καπακι. Σιγοβραζουμε 20 λεπτα.
·
Προσθετουμε αλατοπιπερο και λιγο λεμονακι και
σιγοβραζουμε λιγο ακομα.
·
Τα περναμε με τη ραβδο για λεια υφη.
·
Αν θελουμε προσθετουμε κρουτον.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου