Κόκκινη φακή με κύμινο

         
ΥΛΙΚΑ

·         500 γρ. κόκκινη φακή
·         8 κ.σ. καλό ελαιόλαδο
·         1 καροτο σε λεπτες φετες
·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή λεπτες φετες
·         Ελαχιστο σκορδο (1/4 σκελιδας)
·         3 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
·         2 κ.γ. κουρκουμας
·         2 κ.γ, κίμινο
·         1 κ.γ. καρυ
·         1 κ.γ. παπρικα
·         Σταγονες λεμόνι
·         8 φλιτζάνια νερό (6 αν τη θελετε πολύ παχυρρευστη)
·         αλάτι και πιπέρι
·         κρουτόνια για το σερβίρισμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
·         Καθαρισμα κ καλο πλυσιμο της φακης (3 φορες)
·         Όλα τα μπαχαρικα στην κατσαρολα (μετρια φωτια) με λαδι, κρεμμυδι, φρεσκο καροτακι να τσιγαριστουν. Ανακατεμα μεχρι να σκουρηνουν. Αρωματα Ανατολης.
·         Προσθετουμε τις φακες και, μολις παρει βραση η φακη κλεινουμε το καπακι. Σιγοβραζουμε 20 λεπτα.
·         Προσθετουμε αλατοπιπερο και λιγο λεμονακι και σιγοβραζουμε λιγο ακομα.
·         Τα περναμε με τη ραβδο για λεια υφη.

·         Αν θελουμε προσθετουμε κρουτον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!