Ογκρατέν με γλυκοπατάτα

Με απλές πατάτες αυτή η συνταγή είναι μοναδική, συνδιάστε την με γλυκοπατάτες και θα απογειωθεί.
Υλικά για 4 άτομα
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, με κόκκινη σάρκα
  • 6 μεσαίες πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 ποτήρια γάλα
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίστε όλες τις πατάτες και κόψτε τις σε λωρίδες
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τις πατάτες, μια τις λευκές, μια τις κόκκινες
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Χτυπήστε τα αυγά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο, ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, να καλύψει καλά
  • Απλώστε το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήστε 1 ώρα στους 200 βαθμούς
  • Προσοχή: Αν καίγεται, βάλτε αλουμινόχαρτο, χαμηλώστε στους 180 βαθμούς
  • Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο με μια σαλάτα


Πηγή: Τάρτα λεμόνι, πασχαλινή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/330411/tarta-lemoni-pashalini#ixzz4e4WixB2J

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!