Ρωσική σαλάτα, η αυθεντική

Ρωσική σαλάτα, η αυθεντική



Δεν είναι ακριβώς ρωσική: απλώς ο βέλγος σεφ Lucien Olivier την σέρβιρε στο χλιδάτο εστιατόριο 
της Μόσχας, L'Ermitage, και την έκανε διάσημη. Είναι πιο γνωστή ως Oliver salad και σας δίνω την 
αυθεντική συνταγή. Θεωρείται πλέον λίγο ντεμοντέ η ρωσική σαλάτα, αλλά παραμένει μια σταθερή 
αξία για το τραπέζι σας, αν επιλέξετε σωστά προϊόντα. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για ψάρι ή κρέας.

Υλικά
  • 2 πατάτες, βρασμένες, ξεφλουδισμένες
  • 2 καρότα, βρασμένα, ξεφλουδισμένα
  • 2-3 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι αρακά, κατεψυγμένο, ελαφρά βρασμένο
  • 2 γεμάτες κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές γλυκού ξύδι
  • 2-3 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάπαρη
  • Λίγο άνιθο ή μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράστε τις πατάτες και τα καρότα μαζί, καθώς και τα 3 αυγά, σκληρά
  • Βράστε σε καυτό νερό τον αρακά, για 3 λεπτά
  • Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε σε μικρούς κύβους
  • Σε ένα μπολ βάλτε τις πατάτες και τα καρότα, το κρεμμύδι, τον αρακά, την μαγιονέζα, 
  • την κάπαρη, τη μουστάρδα, το τουρσί
  • Κόψτε και 2 αυγά σε κομμάτια, βάλτε τα στο μπολ, ανακατέψτε, ας σπάσουν λίγο
  • Δοκιμάστε και ελέγξτε αν χρειάζεται αλάτι -Ρίξτε πιπέρι
  • Βάλτε στο ψυγείο για αρκετή ώρα, πριν σερβίρετε
  • Βάλτε λίγο άνιθο ή μαϊντανό από πάνω


Πηγή: Τάρτα λεμόνι, πασχαλινή | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/330411/tarta-lemoni-pashalini#ixzz4e4aHp63q

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!