Ένα Υπέροχο Φυτό
Παίρνουμε μια γλυκοπατάτα, την αφήνουμε να βγάλει φύτρα. Στη συνέχεια, την βάζουμε σε ένα βάζο με νερό έτσι, ώστε να καλύπτεται η μισή.
Τοποθετούμε το βάζο σε μέρος φωτεινο και σε λίγες μέρες θα έχουμε αυτό το ωραίο διακοσμητικό φυτό.
ΥΓ. Στη Ν.Α.Ασία (Φιλιππίνες και αλλού), τα φύλλα της γλυκοπατάτας τρώγονται μαγειρευτά με κρεμμύδι, σκόρδο και σαλτσούλα, αλλά αυτό είναι προς δοκιμήν από τους γενναίους! :)
Όπως γράφουν στο Facebook Aσιάτες "Τhe leaves of sweet potatoes can be cooked as vegetables, they are a good source of Vitamin E (Alpha Tocopherol), Niacin and Phosphorus, and a very good source of Dietary Fiber, Vitamin A, Vitamin K, Thiamin, Riboflavin, Vitamin B6, Folate, Magnesium, Potassium and Manganese.
Just sautée the garlic, onion, tomato with butter or oil, then wash and put the sweet potato leaves season to taste and cover until tender. Cook without water."
Πηγή: My Lovely City, a weblog launched on 3 May 2016,
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου