Κριτσίνια ιδανικά για τη νηστεία

Τα καλύτερα παραδοσιακά Κριτσίνια!
Η συνταγή είναι από έναν από τους παλαιότερους φούρνους της Θεσσαλονίκης!
Ιδανικό σνακ ειδικά στη νηστεία!

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης (ή αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 κούπα μπύρα ή ρετσίνα
Σουσάμι
(Εμείς χρησιμοποιήσαμε και αλεύρι ολικής άλεσης.Εσείς αν θέλετε 
μπορείτε να το αντικαταστήσετε στην ίδια ποσότητα με αλεύρι γ.ο.χ.)

Εκτέλεση:
1.Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τα χέρια ή με το γάνζτο στο μίξερ.
2.Πλάθουμε σε λεπτά ομοιόμορφα μεταξύ τους μπαστουνάκια.
3.Τα βουτάμε σε νερό και μετά τα ρολλάρουμε σε σουσάμι(Τα βουτάμε πρώτα σε νερό γιατί αν δεν το κάνουμε θα ξεκολλήσει το σουσάμι κατά τη διάρκεια ψησίματος).
4.Το μυστικό για τέλεια κριτσίνια είναι στο ψήσιμο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10’ στους 200ο C και έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 100ο C και ψήνουμε για άλλα 20’.Βέβαια είναι ανάλογα και τη δύναμη που έχει κάθε φούρνος.Αυτό θα το καταλάβετε μόνοι σας.

Πηγή: FB/Dimitris Michailidis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!