★★ Κουλούρια Θεσσαλονίκης !!!!!!★★


★★Κουλούρια Θεσσαλονίκης!!!!!!★★
θα δείτε πολλές συνταγές αλλά ειλικρινά όταν τα έκανα αισθάνθηκα οτι ήμουν στην Τσιμισκή Θεσσαλονίκης. Όσοι είναι απο Θεσσαλονίκη ξέρουν. Αυτή η συνταγή είναι από γνωστό κουλουρά!!!!! Θα σας γράψω την εκτέλεση και τα υλικά
μπορείτε να το δείτε και σε βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube ΕΔΩ!: 
https://youtu.be/M8WAcfKbTzA


Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
650 μλ νερό
200 γρ σουσάμι
2 κτσ Ηλιέλαιο
2 κτσ αλάτι
1 - 2 μαγιά φ ξήρη
2κτσ ταχίνι
1 κτσ ζάχαρη
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΎΤΗΓΜΑ
1 κούπα νερό και 2 κτγ ζάχαρη ζαχαρόνερο
Εκτέλεση
Kοσκινίζουμε το αλεύρι στην συνέχεια ζεσταίνουμε το νερό ίσα ίσα να ειναι χλιαρό προς ζεστό. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην είναι πάνω απο 50c γιατί θα μας καεί η μαγιά .
Παίρνουμε ένα πλαστικό μπολ -όχι μεταλλικό για να έχει ουδέτερη θερμοκρασία.Τοποθετούμε το νερό την μαγιά την ζάχαρη και λίγο αλεύρι να γίνει ένας χυλός,αμέσως μετά ρίχνουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι δεν κολλάει η ζύμη και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Ξεκουράζουμε 1 ώρα και σκεπάζουμε με μεμβράνη . Όταν φουσκώσει η ζύμη είμαστε έτοιμοι να πλάσουμε τα κουλούρια μας. Παίρνουμε τόσο ζύμη ώστε να μην μας κλείνει η παλάμη μας. την ανοίγουμε σε μπαστουνάκι η σε στρόγγυλο.Τα βουτάμε στο ζαχαρόνερο και στο σουσάμι και είναι έτοιμα για το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα για 15 λεπτά και στους 150 για άλλα 10

Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση!!!!!!

Πηγή: FB/Panagiotis Papadakis/November 10 at 5:22pm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνη μόνος/η μου Μαστιχέλαιο

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!