Κολοκυθόσουπα βελουτέ
Περιγραφή
Μια γευστική συνταγή με γλυκιά κολοκύθα του Jamie Oliver!! Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!!










Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε κυβάκια
- 1 καρότο (μεγάλο) κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο)
- 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 6 φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Αποξηραμένο τσίλι (σε νιφάδες)
- Τζίντζερ (**Δική μας προσθήκη)
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει τον πάτο της.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά να κάψει λίγο και ρίχνουμε τα φυλλαράκια του φασκόμηλου ίσα ίσα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να πάρουν βαθύ πράσινο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε γρήγορα και τα τοποθετούμε σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας γιατί θα τα χρειαστούμε να τα διακοσμήσουμε πάνω από την σούπα μας.
- Στο ίδιο λάδι (που είναι πλέον αρωματισμένο από το φασκόμηλο) θα ρίξουμε το κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, σκόρδο, δεντρολίβανο, τσίλι, αλάτι, πιπέρι και θα τα αφήσουμε να σωταριστούν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα θα ρίξω την κολοκύθα και το ζωμό λαχανικών και θα βράσουμε για μισή ώρα σε σιγανή φωτιά.
- Όταν θα καταλάβουμε ότι η κολοκύθα έχει μαλακώσει αρκετά τότε η σούπα μας είναι έτοιμη να την αλέσουμε μέσα στην κατσαρόλα με μπλέντερ χειρός ή θα την αλέσουμε σε μίξερ. Αφού την αλέσουμε δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα αλατοπίπερο και είναι έτοιμη να την σερβίρουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για ζωμό λαχανικών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό κότας. Επίσης αντί για φρέσκο δεντρολίβανο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξερό. Προσοχή στο πιπέρι σας! Εγώ χρησιμοποίησα μόνο το τσίλι και δεν έριξα περισσότερο πιπέρι στην σούπα. Η νοστιμιά αυτής της σούπας οφείλεται πολύ στο άρωμα του φασκόμηλου και θα σας πρότεινα να μην το παραλείψετε! Μπορείτε να την σερβίρετε με κρουτόν ή με ψωμάκι φρυγανισμένο που θα έχετε τρίψει τυρί παρμεζάνα επάνω του! Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο 'Jamie at home' του Jamie Oliver.
Και κάποια δικά μας:
α) Προσθέστε τζίντζερ, της πάει πολύ!
α) Προσθέστε τζίντζερ, της πάει πολύ!
β) Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζωμό με νερό και μυρωδικά (ελάχιστο ξερό βασιλικό, ρίγανη, κάρυ, πάπρικα, κύμινο).
Βασισμένη εδώ: https://www.sintagespareas.gr/sintages/kolokithosoupa-beloute-2.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου