Ποντιακά πισία 💖 με γέμιση τυριού
Ποντιακά πισία
💖 με γέμιση τυριού

Για την ζύμη:
750 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
750 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση τυριού:
500 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
πιπέρι (προαιρετικά)
500 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
πιπέρι (προαιρετικά)
Σημ.Γίνονται και με γέμιση κιμά η με πατάτες η ότι άλλο σας αρέσει
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου